Vaccinatie 65-plussers start 18 maart

Gepubliceerd opwoensdag 10 mrt 2021 om 09:13
De Vlaamse Overheid heeft de eerste uitnodigingen voor de 65-plussers verstuurd. Vanaf 18 maart worden de oudsten in de expodroom gevaccineerd en starten we met de tweede fase in de vaccinatiecampagne. Ook risicopatiënten krijgen vanaf dan hun eerste prik.

De alleroudsten worden als eerste uitgenodigd en zo zakken we af per leeftijd. De 95-jarigen en ouder komen eerst aan de beurt, dan de 94-jarigen, 93-jarigen,... We nodigen enkel uit wanneer de levering van de vaccins bevestigd is. Dat betekent dat de uitnodigingen met mondjesmaat verstuurd worden. Als 65- of 70-jarige kan het dus nog even duren vooraleer je aan de beurt komt, omdat je bij de jongste inwoners van deze doelgroep hoort.

Merk je dat er in jouw omgeving iemand is die hulp kan gebruiken bij zijn of haar vaccinatie? Ga erop af en bied jezelf aan als prikpartner. Zodra de uitnodiging in de bus valt, hoeft die persoon maar naar jou te bellen zodat je kan ondersteunen bij het digitaal bevestigen van de afspraak of bij het vervoer naar het vaccinatiecentrum.

Heb je nog vragen?

FAQ expodroom