Sta je op de lijst van zorgverleners om gevaccineerd te worden?

Gepubliceerd opwoensdag 3 mrt 2021 om 10:50
Je bent zorgkundige in Oudsbergen of Bree, maar je weet niet of je op de lijst van zorgverleners staat om gevaccineerd te worden? Dat kan je eenvoudig controleren.

Via deze website kan je controleren of je op de lijst staat: https://extern.departementwvg.be/staikopdelijst. Je moet inloggen met een elektronische identiteitskaartlezer of via de app itsme.

Sta je al op de lijst?

Indien je nog niet bent uitgenodigd, moet je voorlopig nog niets doen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, zal je uitgenodigd worden om je te laten vaccineren.

Sta je nog niet op de lijst?

Als je niet op de lijst staat, maar wel denkt dat je bij de eerste groep zorgprofessionals hoort, dien dan vóór 17 maart 2021 een aanvraag in om toegevoegd te worden aan de namenlijst.

Raadpleeg de Beroepenlijst zorgprofessionals eerste lijn om na te gaan tot welke beroepsgroep je behoort en wie je kan contacteren.

Medewerkers richten zich tot hun werkgever. Voor de andere beroepsgroepen worden 'liaisons' aangeduid. Raadpleeg hier de contactgegevens van je liaison.

Bezorg je aanvraag per e-mail, of telefonisch als er geen mailadres opgenomen is. Toon daarbij aan dat je actief bent in je beroepsgroep en licht de reden toe waarom je voor prioritaire vaccinatie uitgenodigd moet worden.

De liaison voor jouw beroepsgroep kan op basis van je motivatie je gegevens toevoegen via een formulier. Als ook de populatiemanager van de eerstelijnszone de aanvraag goedkeurt, zal je opgeroepen worden. Je mag een antwoord verwachten binnen een termijn van circa 5 werkdagen na je aanvraag.

Nog vragen?

www.laatjevaccineren.be

FAQ expodroom