Hoe geraak ik in de Expodroom?

De Expodroom ligt op het Industrieterrein Kanaal-Noord 1167 in Bree en heeft voldoende parkeergelegenheid.

Met de auto

De expodroom ligt op industrieterrein Kanaal-Noord in Bree. Het vaccinatiecentrum is vanaf de N73 ’t Hasseltkiezel ter hoogte van Greenyard vlot bereikbaar via brede toegangswegen. Je komt met de auto rechtstreeks aan op de ruime parking vlak voor de ingang.

Volg vanaf de grote ring in Bree de signalisatie. Er zijn signalisatieborden vanuit Opitter, Gruitrode, Ellikom en Wijshagen. Zodra je over de brug over het kanaal bent gereden, rijd je de tweede straat naar links het industrieterrein op.

Gebruik je een GPS?

Geef het adres Expodroom, Industrie Kanaal-Noord 1167, 3960 Bree in en volg de aanwijzingen.

Met de fiets

Stippel je fietsroute uit naar Bree en volg de Rode Kruislaan in de richting van Kinrooi. Zodra je aan de fietstunnel bent, volg je signalisatieborden op straat om op een veilige manier naar de expodroom te fietsen.

De fietsroute is uitgestippeld via een omleiding naar Beek om zo het vaccinatiecentrum langs de achterkant te bereiken. Dit is een veilige en fietsvriendelijke route die gevaarlijke oversteekpunten op de N73 vermijdt.

Met het openbaar vervoer

De bus van De Lijn stopt aan het centraal busstation in Bree of aan de halte ‘t Hasseltkiezel. Stippel je route uit via www.delijn.be

Met de Minder Mobielen Centrale

Kan ik gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale (MMC) voor een rit naar vaccinatiecentrum expodroom? 

Iedereen met een vervoersprobleem kan een aanvraag indienen bij de Minder Mobielen Centrale van zijn/haar gemeente voor een rit naar en van het vaccinatiecentrum expodroom. De Minder Mobielen Centrale biedt vervoer (met begeleiding) aan senioren, personen in sociale noodsituatie en personen met een handicap.

Reserveer je rit met de MMC naar vaccinatiecentrum expodroom

Alle ritten moeten vooraf aangevraagd worden via:

Hoeveel kost een rit met de MMC naar vaccinatiecentrum expodroom?

  • Inwoners van Oudsbergen kunnen voor 5 euro per rit gebruik maken van de MMC. Je betaalt dit bedrag contant aan de chauffeur op het moment zelf.
  • Inwoners van Bree kunnen voor 5 euro per rit gebruik maken van de MMC. Je betaalt dit bedrag contant aan de chauffeur op het moment zelf.

Ontsmetten taxidiensten en Minder Mobielen Centrale-chauffeurs hun wagen voldoende?

Er zijn afspraken en regels rond de hygiëne bij taxidiensten en MMC-wagens. Als die regels (mondmasker dragen, raampje achter in de wagen op een kier zetten…) gevolgd worden, is het risico op besmetting klein. Als je gebruik maakt van een van de diensten en merkt dat de regels niet worden nageleefd, kan je altijd de chauffeur daarop wijzen.

Kom alleen

Om de coronamaatregelen zo goed mogelijk te kunnen naleven, is het noodzakelijk dat je alleen naar het vaccinatiecentrum komt. Ook je kinderen mogen niet mee naar binnen.

Toegankelijkheid vaccinatiecentrum

Begeleiding

Heb je een begeleider nodig? Dan mag die persoon meekomen. Ook assistentiehonden zijn toegestaan. Heb je geen eigen begeleider? Dan helpen de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum jou om het hele vaccinatieproces te doorlopen.

Chauffeurs mogen niet mee naar binnen, maar wachten op de parking.

Rolstoelen

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Je kan parkeren op de mindervalidenparking vlak bij de ingang, of je chauffeur kan je bij de ingang afzetten aan de kiss & ride-zone, en je bij de uitgang terug oppikken. 

Verder vindt het hele vaccinatieproces plaats op het gelijkvloers. Voor kleine verhoogjes werden ramps voorzien. De doorgangen zijn voldoende breed voor een rolstoel en de balies zijn op ooghoogte. De deuren worden geopend en gesloten door stewards. Deze stewards kunnen je ook doorheen het hele gebouw begeleiden.

In het vaccinatiecentrum zijn ook rolstoelen ter beschikking. Vooraf reserveren is niet nodig.