Help elkaar met de vaccinatieafspraak

Gepubliceerd opvrijdag 19 nov 2021 om 13:44
Heel wat Oudsbergse 65-plussers ontvingen onlangs een uitnodiging voor hun extra vaccinatie. Velen bevestigden hun afspraak online en komen binnenkort naar het vaccinatiecentrum, maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Het gemeentebestuur roept op om elkaar te helpen.

Het lijkt eenvoudig: de uitnodiging komt via e-mail, sms en brief bij de bevolking toe. Het is de bedoeling dat de burger via zijn persoonlijke vaccinatiecode die op de brief staat de voorgestelde afspraak bevestigt of verplaatst. Het telefonisch infopunt krijgt echter veel vragen. Enerzijds over de manier waarop je een afspraak kan maken of bevestigen, anderzijds over mobiliteit: "Hoe ga ik in dat centrum geraken?".

Daarom roepen we jou op om in jouw buurt rond te kijken: "Kan er iemand mijn hulp gebruiken?". Stap op die personen af en bied jouw helpende hand aan. Help met de bevestiging van de afspraak, stel voor om hem of haar naar het vaccinatiecentrum te brengen, of help met het contacteren van de Minder Mobielen Centrale.