Alle 65-plussers eerste keer gevaccineerd

Gepubliceerd opvrijdag 7 mei 2021 om 17:39
Op 7 mei werd in vaccinatiecentrum expodroom de 10.000ste prik gezet. Intussen zijn alle 65-plussers van Bree en Oudsbergen een eerste keer gevaccineerd.

Anita (65) uit Opglabbeek was één van de laatste 65-plussers die een eerste prik gekregen heeft. “Ik twijfelde eerst nog over het vaccin. Maar mijn dochter heeft corona gehad en ik wil absoluut niet zo ziek worden als haar. De gevolgen van de ziekte kunnen immers ook heel groot zijn. Daarom ben ik toch heel blij dat ik vandaag mijn vaccin gekregen heb”, aldus Anita.

Ben je 65 of ouder en heb je nog geen uitnodiging gekregen?

Laat het ons weten

De vaccinatiecampagne gaat nu verder met de risicopatiënten uit alle leeftijdscategorieën. Zodra die allemaal gevaccineerd zijn, is de rest van de volwassen bevolking van 64 tot 18 jaar aan de beurt. Zo komen we stapje voor stapje dichter bij de vrijheid waarnaar we allemaal verlangen.

Qvax

Ben je al geregistreerd op de reservelijst van Qvax? Er worden regelmatig inwoners vanop die reservelijst opgeroepen, dus twijfel niet om je te registeren.

Registreer op Qvax

Mijn Burgerprofiel

Wist je dat je jouw uitnodiging ook digitaal kan ontvangen? Daarvoor moet je jouw Burgerprofiel van de Vlaamse overheid activeren. Surf naar www.mijnburgerprofiel.be, volg de stappen en vul je contactgegevens aan. Zo krijg je jouw uitnodiging ook via e-mail en/of sms.

Activeer 'Mijn Burgerprofiel'

Denk eraan dat je jouw afspraak voor de eerste én tweede prik altijd op voorhand moet bevestigen. Hoe dat moet, lees je in je uitnodiging.

Vakantieplannen?

Ben je van plan om deze zomer op vakantie te gaan? Plan die dan nadat je gevaccineerd bent, of tussen je eerste en tweede prik in. Je afspraak voor de tweede prik kan immers niet verplaatst worden.