Activeer Mijn Burgerprofiel

Gepubliceerd opvrijdag 26 mrt 2021 om 08:46
Ken je ‘Mijn Burgerprofiel’? Het online platform van de Vlaamse Overheid verzamelt al je officiële gegevens en overheidsadministratie. Je kan er heel wat aktes, attesten en vergunningen opvragen en sinds de start van de vaccinatiecampagne vind je er de extra module ‘Uw COVID-19 vaccin’.

Elke burger die in aanmerking komt voor vaccinatie, krijgt behalve een uitnodiging per brief, ook standaard een uitnodiging via de eBox van ‘Mijn Burgerprofiel’. Als je jouw e-mailadres en gsm-nummer hebt ingevuld, zal je ook via die weg uitgenodigd worden.

Je kan inloggen via burgerprofiel.vlaanderen.be of via de balk bovenaan www.oudsbergen.be. Dat kan met je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer, via de mobiele app Itsme, met je beveiligingscode via sms of via de mobiele app.

Wil je een e-mail krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging? Klik op 'Uw gegevens' rechts bovenaan en daarna op 'Voorkeuren beheren' onder je naam. In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. Je kan er eender welk e-mailadres opgeven, dat van jezelf of van je kinderen als je zelf geen e-mailadres hebt.

Als het vaccinatiecentrum je een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van en kan je online je afspraak bevestigen. Enkele dagen later volgt de uitnodiging ook via een brief met de post.

Activeer Mijn Burgerprofiel